lauantai 21. syyskuuta 2013

Tasa-arvo?


Viimeaikoina olen paljon miettinyt kotien tasa-arvo kasvatuksen merkitystä aikuisiällä, sitä kuinka paljon vanhempien roolit ja käytös kotona vaikuttaa lapsiin ja heidän elämään aikuisina. 

Minulle on kotona opetettu, että nainen ja mies ovat samanarvoisia eikä ole olemassa erikseen miehen tai naisen töitä vaan kumpikin voi esimerkiksi vaihtaa auton renkaat tai tiskata. 

Suomessa vuonna 2013 luulisin olevan selvää, että miehen ja naisen pitäisi olla saman arvoisia niin kotona, töissä tai missä tahansa, mutta valitettavasti näin ei läheskään kaikissa talouksissa ole. Omasta mielestäni tämä johtuu osaksi kotien tasa-arvo kasvatuksesta. Jos vanhemmat tekevät kummatkin kotitöitä ja osallistuvat kodin askareisiin on todennäköisempää, että aikuiseksi kasvettuaan heidän lapsensa tekevät niitä ajattelematta kotitöitä miehen tai naisen hommina. 
Jossain talouksissa erottuu selkeästi se, että ajatellaan kotitöiden olevan naisen vastuulla vain sen takia, että hän on nainen. 

Usein kuulee miesten puhuvan keskenään, "Kyllä se Paavokin on niin tossun alla, siellä se varmaan tiskaa essu päällä.." , mielestäni kyseinen asenne on lähinnä naurettava ja kertoo myös siitä kuinka epätasa-arvoinen Suomi on edelleen. 
Jokainen meistä voi tehdä oman osansa tämän asian eteen ja kasvattaa ainakin omista lapsista miehen ja naisen tasa-arvoa kunnioittavia ihmisiä.

Kiitän ja kuittaan jälleen.
     Peace out.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti